Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Treść

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. - producent marki "Polski Cukier" – zapewnia cukier najwyższej jakości, idealny do produkcji wypieków, słodyczy, lodów i innych deserów, nabiału czy napojów.
Nasza oferta obejmuje różnorodne opakowania dla sektora przemysłowego. Dzięki wieloletniej współpracy z producentami żywności, firmami farmaceutycznymi i chemicznymi, Polski Cukier posiada doświadczenie niezbędne do zaspokojenia konkretnych potrzeb i wymagań klientów.

 

  • sugar_25kg_paper bag

Biały cukier

• luz w autocysternach (25t)

• opakowania typu Big-Bag (1t)

• worki papierowe wentylowe lub polipropylenowe (25kg / 50kg)

Segregowany cukier biały

wybór ujednoliconych frakcji kryształów z zakresu granulacji 0,2 – 0,8 mm w zależności od potrzeb klienta

• luz w autocysternach (25t)

• opakowania typu Big-Bag (1t)

• worki papierowe wentylowe lub polipropylenowe (25kg / 50kg)

Cukier puder

• bez dodatków - worki papierowe szyte (25kg)

• z dodatkiem skrobi ziemniaczanej w proporcjach dostosowanych do potrzeb klienta – opakowania typu Big-Bag (1t)

Melasa buraczana

• dostarczana w cysternach samochodowych lub kolejowych

• do odbioru przez klienta bezpośrednio z cukrowni

 

 

Pomada wodna

Tradycyjna pomada wodna przeznaczona do wykańczania wyrobów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego.

Składniki: cukier, syrop glukozowy, woda.

Sposób użycia: podgrzać do temperatury max. 40°C, w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji dodawać stopniowo max. do 50 g wody/kg pomady.

Dostępne opakowania

Dostępne opakowania: wiadro 15 kg, karton 15 kg

  • jablko prażone 11kg

Jabłko prażone Polskie Przetwory

Produkt marki Polskie Przetwory, otrzymany z wysokiej jakości jabłek deserowych pokrojonych w kostkę, prażony z dodatkiem cukru.
Produkt ogólnego stosowania. Przeznaczony jest dla przemysłu cukierniczego. Idealnie nadaje się do stosowania do wszystkich rodzajów wypieków: ciast drożdżowych i francuskich, szarlotek, strucli, tortów, jako dekoracja do deserów i lodów, a również jako składnik potraw gastronomicznych: m.in. naleśników, pierogów.

Dostępne opakowania

Dostępne opakowania: wiadro 11 kg.

  • mamolada wieloowocowa 13kg

Marmolada wieloowocowa Polskie Przetwory

Produkt marki Polskie Przetwory, otrzymany w procesie gotowania przecierów owocowych i błonników owocowych poprzez odparowanie wody.
Produkt ogólnego stosowania. Przeznaczony jest dla przemysłu cukierniczego. Idealnie nadaje się do nadziewania i dekorowania: ciast francuskich, półfrancuskich, biszkoptowo-tłuszczowych, biszkoptowych, drożdżowych, pączków, jagodzianek, kruchych; do przekładania ciast, ciasteczek i pierników.

Dostępne opakowania

Dostępne opakowania: wiadro 13 kg.