Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Treść

  • Tagi:
  • Wypieki

Ciasto jogurtowe z jagodami

Składniki:

*ciasto

  • 150g jogurtu naturalnego
  • 2/3 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka Cukru Białego marki Polski Cukier
  • 4 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • dwa kubki jagód
  • Cukier Puder marki Polski Cukier – do posypania po upieczeniu ciasta

Sposób wykonania:

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra-dół).
  • Do naczynia wsypujemy mąkę, cukier, szczyptę soli i 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • Dodajemy jajka, olej, cynamon oraz jogurt i miksujemy całość na gładką masę.
  • Formę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
  • Do formy wylewamy ciasto.
  • Na ciasto nakładamy umyte wcześniej jagody
  • Ciasto pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.
  • Po upieczeniu ciasto oprószamy Cukrem Pudrem.

drukuj całą stronę

Oceń przepis

Ocena: