Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Treść

  • Tagi:
  • Wypieki

Ciasto czekoladowe bez mąki, z bitą śmietaną, granatem i świeżą melisą

Składniki:

  • dwie szklanki płatków żytnich lub owsianych

  • niepełna szklanka całych migdałów

  • niepełna szklanka płatków migdałów

  • poł szklanki wiórków kokosowych

  • spora garść orzechów włoskich

  • kilka łyżek orzechów laskowych

  • pół szklanki Cukru BIO marki Polski Cukier

  • pół szklanki suszonych owoców – żurawiny, moreli, śliwek

Dodatkowo

  • Jogurt naturalny
  • Świeże owoce sezonowe – np. jagody

Sposób wykonania:

Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem wysypujemy płatki. Dodajemy migdały, orzechy włoskie, laskowe, worki kokosowe, całość posypujemy cukrem BIO, mieszamy.
Blachę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Granolę  pieczemy ok. 25 minut – co 5 minut wszystko mieszając. Pilnujemy by się nie spaliła.

Po upieczeniu mieszamy granolę z posiekanymi, suszonymi owocami i przekładamy ją do szklanki/słoika lub innego naczynia.
Dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego. Następnie ponownie nakładamy granolę, jogurt oraz świeże owoce.

drukuj całą stronę

Oceń przepis

Ocena: