Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Treść

  • Tagi:
  • Wypieki

Brownies z migdałami

Składniki:

  • 150 g połamanej czekolady
  • 80 g masła
  • 1/3 szklanki drobnego cukru
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/2 szklanki obranych, posiekanych migdałów
  • 50g czekolady białej, posiekanej

Sposób wykonania:

Masło roztopić w niedużym garnuszk, dodać połamaną czekoladę (150g), podgrzać do rozpuszczenia się czekolady, cały czas mieszając. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia. Dodać jajka, ekstrakt z wanilii i ciepłą czekoladę, zmiksować na gładką masę. Na końcu wrzucić posiekane migdały i 50g białej czekolady, wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem płytkiej foremki o wymiarach 15x28 cm lub mniejszej. Piec w temperaturze180°C około 25-30 minut. Wystudzić, pokroić.  

drukuj całą stronę

Oceń przepis

Ocena: