Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Przejdź do wybranego podserwisu

Ciekawostki

Treść

  • Polski Cukier daje początek polskim wypiekom.

    Myli się ten, kto myśli, że każdy cukier jest taki sam! Prawdziwie Polski Cukier jest tylko jeden, co udowadniamy w kampanii, która właśnie wystartowała. Krajowa Spółka Cukrowa S.A. odświeża trend na polskie wypieki.
  • SŁODZIAKI PRZEDSTAWIAJĄ!

    W okresie zimowym – czasie intensywnych przygotowań do świąt, podczas których na stołach nie może zabraknąć tradycyjnych wypieków, zaplanowana została silna kampania marki Polski Cukier, promującą dwa produkty: cukier do pieczenia drobny oraz cukier puder.

  • HISTORIA CUKRU

    Kto jako pierwszy odkrył niezwykłą słodycz cukru, tego dokładnie nie wiadomo. Według niektórych źródeł byli nimi mieszkańcy Papui Nowej Gwinei, którzy już 8 tysięcy lat p.n.e. mieli uprawiać trzcinę cukrową. Stamtąd dotarła ona do Polinezji i innych krajów.

  • CUKROWY PEELING III

    Peeling słodko-kwaśny jest idealnym uzupełnieniem manicure, pedicure oraz codziennej, domowej pielęgnacji.

  • CUKROWY PEELING II

    Podstawę peelingu stanowią cukier i oliwa, do których można wkomponować ulubiony dodatek zapachowy, w zależności od naszych potrzeb, upodobań i fantazji.

  • CUKROWY PEELING I

    Szklanka cukru, łyżeczka miodu, 15-20 kropel olejku z witaminy E i kilka dodatkowych składników sprawi, że w domowym zaciszu wykonasz łatwy, cukrowy peeling.

  • PRZYJEMNOŚĆ Z NATURY

    Wielu konsumentów jest sceptycznych wobec artykułów spożywczych wytwarzanych przemysłowo. Niektórzy zaliczają do nich również cukier, który pochodzi z fabryki-cukrowni.

  • BURAK CUKROWY

    Roślina okopowa z rodziny komosowatych pochodząca od buraka dzikiego spotykanego do dziś na wybrzeżach Morza Śródziemnego i Kaspijskiego.

  • CUKIER BURACZANY

    Pierwsze informacje o istnieniu cukru w burakach pochodzą z XVI wieku. Odkrył go Francuz Olivier de Serres, który opisał wyniki swoich badań w dziele „Teatre d’Agriculture”, wydanym w 1575 roku.

  • CUKIER I ZDROWIE

    W potocznej świadomości cukier i jego spożywanie kojarzy się niesłusznie z różnymi niekorzystnymi następstwami dla zdrowia. Tymczasem według aktualnych badań, cukier, a więc węglowodany, stanowi jeden z ważnych składników naszej diety.